• " Wie is Inneke? "

  Inneke Claes
  zaakvoerder
        

  Al van zeer jonge leeftijd is Inneke bezig met beweging en inwerkende krachten vanuit sportieve ervaringen in gymnastiek en paardrijden. De keuze voor de opleidingen lichamelijke opvoeding en kinesitherapie, waarbij ze telkens de grootste onderscheiding behaalde in alle vakken aangaande biomechanica, was dus voor de hand liggend.


  In 2004 startte Inneke haar werkzaamheden als kinesitherapeute, waarbij ze de meeste voldoening en successen haalde uit het herstellen van bewegingspatronen met de nodige oefentherapie. Vanuit haar ervaring in de klassieke behandelmethoden vond ze dat mensen te veel opgedeeld werden in “anatomische onderdelen” en dat het “lichaamsbesef” van veel mensen bijzonder laag was. Daarom ging ze op zoek naar een ander alternatief en dat vond ze in de Fasciatherapie en de perceptieve pedagogie.

  In 2014 startte ze haar eigen praktijk te Brasschaat als Fasciatherapeute. Door gebruikt te maken van een combinatie van manuele technieken, medical taping en perceptieve training is het mogelijk een plan op maat te maken voor elk patiënt, met zijn specifieke noden, zodat deze zich op termijn zelf kan helpen om gezond te blijven.

  Haar voorliefde voor paarden en de aankoop van een eigen paard zorgde ervoor dat ze in 2016 nog een diploma Paardenfysiotherapie behaalde. Bijscholingen in het rechtrichten en de academische rijkunst en het werken aan een eindwerk over de onafhankelijke zit hebben er echter toe bijgedragen de focus niet alleen te leggen op het behandelen van het paard, maar op het behandelen van beide, zowel paard als ruiter, via dezelfde principes van de Fasciatherapie en de perceptieve pedagogie.
   

  Opleidingen:

  - Regent Lichamelijke Opvoeding (KdG), 2000
  - Licentiaat in de Kinesitherapie (HA), 2004
  - Master Sportkinesitherapie (VUB), 2005
  - Fasciatherapie MDB (ECF), 2014
  - Fysiotherapie Paard (UGent), 2016

  Navormingen:

  - Taping Concepts voor kinesitherapeuten, 2015
  - Medical Taping Concept for animal physiotherapists and veterinarians, 2017       
       

  " Teamwork makes the dream work "

  Een belangrijke taak van een fysiotherapeut is advies geven en desnoods doorsturen naar andere domeinen die, op een bepaald moment, primair zijn in de revalidatie van ruiter en paard.

  Hieronder vindt u dan ook onze belangrijkste partners uit verschillende vakgebieden. 

               

  Partners