• Heeft u als ruiter soms rugpijn na het rijden, heeft u het gevoel dat u altijd scheef zakt, ondervindt u moeite met doorzitten of bent u na een rijles gewoon uitgeput?
  Heeft uw paard herhaaldelijk pijnlijke spieren, moeite met verzameling, komt het moeilijk aan de teugel of breekt het uit op de cirkel?


  Wij behandelen niet alleen uw paard; ook u als ruiter kan bij ons een afspraak maken voor onderzoek en behandeling. Aangezien het paard reageert op elke verandering van de lichaamspositie van de ruiter is het logisch dat u als ruiter ook een deel van de verantwoordelijkheid draagt in het optimaal functioneren van uw paard. Door ervoor te zorgen dat u zelf in goede vorm bent, voorkomt u al meer dan de helft van de problemen van uw paard.
      

  Onze diensten

  Onderzoek

  Bij het eerste contact hoort een klinisch onderzoek. Via een vraaggesprek, het bekijken van de lichaamshouding en de bewegingsmogelijkheden trachten we een eerste idee over de oorzaak van de klachten te schetsen.

  Na onderzoek van spieren, banden en gewrichten stellen we een werkdiagnose op en maken we een behandelplan op maat. Afhankelijk van de evolutie in de tijd kan dit plan worden bijgesteld.


  Fasciatherapie

  Fasciatherapie is een behandelvorm die zich richt op het bindweefsel. Bindweefsel zit overal in het lichaam als een soort vlies rond spieren, organen, bloedvaten en zenuwen en is zeer gevoelig voor fysische en psychische veranderingen. Langdurige stress kan de spanning in dit weefsel verhogen en daardoor zorgen voor pijn en zelfs blokkades van wervels of gewrichten.

  Door met zachte manuele technieken op dit weefsel in te spelen en de patiënt tevens actief te betrekken bij de behandeling, door middel van het plaatsen van de aandacht, kan de vicieuze cirkel van klachten worden doorbroken, kunnen blokkades zonder te manipuleren worden opgeheven en krijgt te patiënt terug de controle over zijn eigen lichaam.

  Sportfysiotherapie

  De belastbaarheid van het lichaam moet ten allen tijde groter zijn dan de belasting die het dagelijks te verwerken krijgt. Daarom is het noodzakelijk de 5 fysieke pijlers van de sporter, zijnde kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en lenigheid, te optimaliseren door middel van actieve oefentherapie.

  Naast een gedaalde belastbaarheid is ook een verkeerd bewegingpatroon verantwoordelijk voor heel wat letsels. Een perfecte coördinatie van de spieren die de beweging aansturen is noodzakelijk om letsels te voorkomen en dat kunnen we trainen via de perceptieve pedagogie waarbij we bewust gaan maken wat onbewust is en gaan trainen op het corrigeren van bewegingen in het onmiddellijke. Hierdoor kunnen we een nieuw bewegingsplan neerschrijven in de hersenen.

  Medical Taping

  Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van speciale elastische tape die de huid lift en zo het onderhuids bindweefsel en ingebedde pijn- en bewegingsreceptoren positief beïnvloedt en worden bloed- en lymphevaten stimuleert in hun werking.

  Afhankelijk van de taperichting en de mate van rek worden spieren rechtstreeks aangesproken om te ontspannen of meer aan te spannen en kan ook de beweging van gewrichten in een goede baan worden geleidt. De informatie omtrent de nieuwe toestand van het weefsel wordt doorgeven aan de hersenen waardoor herstel optreedt.

  Medical taping is een “passieve” vorm van therapie en wordt daarom slechts als aanvulling gebruikt op andere manuele behandel- en oefenvormen om het effect van de therapie te verlengen in de dagelijks activiteit.

  Zitlessen

  In de paardensport is iedereen het er over eens dat een “onafhankelijke zit” hét instrument bij uitstek is om goed te communiceren met je paard. Maar hoe zit het eigenlijk met uw zit? 9 op de 10 mensen is zich niet eens bewust van “errors” in de eigen houding. Slechte gewoontes worden vanzelfsprekend door het ingesleten patroon in de hersenen. Het is niet eenvoudig om een automatisme te veranderen over één dag.

  In onze praktijk kan u terecht voor training zonder paard. Wij helpen u met het bewustworden en verbeteren van uw zit door middel van sensoriële reëducatie en core stability training. Het is in eerste instantie gemakkelijker trainen zonder paard omdat het bewustzijn van het eigen lichaam en het corrigeren daarvan reeds veel aandacht vraagt en het moeilijker wordt als de aandacht naar twee lichamen moet gaan, maar uiteraard is de volgende stap wel een noodzaak. In het zadel op locatie worden alle aangeleerde technieken en bewustwordingen pas bevestigd. Zowel aan de longe als zelfrijdend wordt er gewerkt aan de verfijning van uw “geïntegreerde zit” en “onafhankelijke hulpen” zoals wij het liever verwoorden.

  Tarieven

  Alle tarieven zijn contant te betalen bij elk consult. Voor humane behandelingen kan een doktersvoorschrift worden voorgelegd dan ontvangt u nog een tegemoetkoming van uw ziekenfonds. Voor andere diensten kan indien gewenst een factuur opgemaakt worden. Bij een reisafstand van meer dan 10 km vanuit Brasschaat wordt er kilometervergoeding aangerekend aan 0,25€/km.

  Onderzoek + 1ste behandeling (45 min): 40€
  Behandeling (45 min): 40€
  Taping: 15€
  Zitles (30min): 25€
  Zitles (60min): 50€
  Abo zitles (10 + 1)*: 250€ (30min)/500€ (60min)


  *Abonnement 6 maanden geldig