• Buigt uw paard slecht in en komt u niet tot het rijden van een mooie cirkel? Versnelt uw paard telkens in galop of zijn er problemen met wissels? Vertoont uw paard plots stalondeugden of is er sprake van singelnijd?

  Elke prestatie, van recreatie tot topsportniveau, vraagt veel van beide lichamen en omdat volgens ons “elk” atleet een goede behandeling verdient, staat Human & horse physio ook mee in voor het welzijn van uw dier. Elk klein lichamelijk of geestelijk ongemak bij uw paard kan, als een sneeuwbal, bij elke volgende rijsessie, evolueren tot een lawine die niet meer te stoppen is. Laat uw paard tijdig nakijken zodat problemen geen tijd krijgen om te escaleren en zodat u en uw paard de beste vrienden blijven. 

       

  Onze diensten

  Onderzoek

  Bij het eerste contact wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Hierin gaan we via een vraaggesprek na wat de klachten zijn “volgens de ruiter”. Daarna laten we het paard aan het woord. We starten met een inspectie van de bouw en bijzondere kenmerken of afwijkingen van het paard, waarna we het paard in beweging zetten en de gangen onbelast analyseren.

  Als het paard geen duidelijke kreupelheid toont in het onbelast onderzoek gaan we altijd verder met beweging onder belasting. Eerst en vooral wordt nagegaan of het zadel geschikt is voor de paardenrug en dan pas zetten we de ruiter op het paard om te kijken hoe het paard loopt onder het zadel én de ruiter óf hoe de ruiter het paard beïnvloedt. Nadien worden alle gewrichten en spieren van het paard nagekeken, om te komen tot een werkdiagnose en behandelplan.

  Fasciatherapie

  Ook het paard kan worden behandeld met zachte doch diepe technieken die het bindweefsel stimuleren en het zelfregulerend systeem weer op gang brengen. Het is uiteraard niet mogelijk om het paard verbaal te betrekken bij de behandeling en de aandacht te plaatsen zoals bij de mens, maar omdat het paard zijn voeling met zijn lichaam veel groter is dan bij de meeste mensen richt het paard zich automatisch op de handelingen van de therapeut.
  Door het in beweging brengen van de fascia stimuleren we bloed- en lymfevaten en een keten van reacties in alle grote systemen van het lichaam van het paard. Het paard zal zich langzaamaan beginnen ontspannen door het terugvinden van het evenwicht (homeastase) in alle weefsels en organen.

  Recuperatie na sport en herstel na blessure kunnen aanzienlijk worden versneld. De prestaties van het paard zullen verbeteren en ook de mentale toestand wordt stabieler.


  Sportfysiotherapie

  De 5 fysieke pijlers van het paard trainen hoort er natuurlijk ook bij. Hierbij moeten we iets creatiever en meer doordacht te werk gaan als bij de mens doordat we niet even een oefening kunnen uitleggen aan het paard of hem kunnen duidelijk maken dat het in zijn eigen belang is.
  Weten wat je traint en waarom je traint is hierbij een belangrijk gegeven. Daarom raden we bij een oefenschema steeds advieslessen aan om er zeker van te zijn dat JIJ de beste trainer voor je paard wordt.
  Coördinatie kunnen we trainen door gebruik te maken van de principes van het rechtrichten en de academische rijkunst. Door het aanleren van rek-, stabilisatie- en mobilisatieoefeningen kan je voorzien in de dagelijkse noden van je paard.

  Naast het trainen van de fysieke pijlers maken we in de sportfysiotherapie bij acute, te pijnlijke gewrichtsletsels of postoperatieve revalidatie nog gebruik van sportmassage, elektrotherapie en manuele lymphedrainage.

  Medical taping

  De taping bij paarden gebeurt over de haren heen. Door een lichte trekkracht die de tape op de haren uitoefent, zullen, net zoals bij de mens, verschillende onderhuidse systemen worden aangesproken. De taping wordt veelal gebruikt als ondersteuning van een behandeling zoals bijvoorbeeld een lymphedrainage of massage, maar kan tevens een half uur voor training worden aangebracht om de proprioceptie tijdens de training te versterken en verbeteren.


  Training paard

  Human & Horse Physio helpt u als ruiter uw paard te helpen in zijn revalidatie. Zowel bij paarden die uit blessure komen als bij paarden met een chronisch mechanisch of psychisch probleem helpen wij u bij het rechtrichten en trainen door middel van het aanreiken en aanleren van nuttige oefeningen en uitvoeren van de voorgestelde schema’s.


  Tarieven

  Alle tarieven zijn contant te betalen bij elk consult. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden. Bij de behandeling van meerdere paarden per eigenaar/stal geldt een korting van 10€ per paard. Bij een reisafstand van meer dan 10km vanuit Brasschaat wordt er kilometervergoeding aangerekend aan 0,25€/km.  

  Onderzoek: 40€
  Behandeling (+/- 45min): 65€
  Taping (apart): 20€
  Training paard (30min): 25€
  Training paard (60min): 50€
  Abo training (10 + 1)*: 250€ (30min)/500€ (60min)

  * Abonnement 6 maanden geldig