• Onze visie:
  " Two bodies, one state of mind "  We kunnen niet méér verschillend zijn, de mens als roofdier en het paard als prooidier, met elk onze natuurlijke instincten. Paarden communiceren voornamelijk door middel van lichaamstaal, maar door het gebruik van de gesproken taal is lichaamstaal voor de mens van ondergeschikt belang geworden. Het paard pikt echter onze lichaamstaal als eerste op en wij zijn ons daar niet meer van “bewust”. Dit kan psychisch voor problemen zorgen bij het paard en onze relatie bemoeilijken.

  Paarden zijn vervolgens enorm gevoelig voor lichamelijke prikkels, dus ook fysisch kunnen wij onbewust ons paard schade toebrengen. Een scheef bekken van de ruiter kan het paard tegenwerken en blokkades veroorzaken in de wervelkolom. Dit onaangename gevoel zal het paard ook gaan uiten en kan al eens foutief gezien worden als protest.

  Human & horse Physio staat in voor het terug op één lijn brengen van twee geesten en twee lichamen. Zowel na trauma als bij rijtechnische problemen zorgen wij ervoor dat u uzelf en uw paard opnieuw leert aanvoelen tijdens het werk. Laat uzelf en uw paard dus tijdig nakijken!


  Welke diensten bieden wij aan?

  Komt uw paard uit blessure, ondervindt u rijtechnische problemen of vertoont uw paard tekenen van stress? Wij zoeken naar de oorzaak van het probleem en bieden een gepaste behandeling van uw paard aan.

  Alle informatie over de begeleiding van uw paard vindt u op Horse Physio.


  Hebt u als ruiter soms lichamelijke klachten na het rijden of hebt u het idee dat uw paard liever tegen u dan met u werkt?
  In onze praktijk te Brasschaat staan wij voor u als ruiter klaar om uw lichaam en geest weer in balans te krijgen. Wij komen ook ter plaatse om rijtechnische vaardigheden, discipline overschrijdend, te verbeteren.

  Neem
  een kijkje op Human Physio voor een overzicht van onze diensten.

             


  Human & Horse Physio helpt u en uw paard, individueel of als team, tal van problemen
  op fysisch en psychisch vlak op te lossen en te voorkomen, zodat beide neuzen terug in dezelfde richting wijzen.

  Alle niveaus, van recreant tot topsporter, kunnen bij ons terecht met eender welke vraag. Wij gaan geen uitdaging uit de weg en zorgen voor een traject op maat!      

  Human & Horse Physio:
  " Omdat elke atleet een goede begeleiding verdient "


  Referenties

  Karin Donckers (BE)
  6-voudig Olympisch amazone Eventing

  “Om deel te nemen aan wedstrijden op het allerhoogste niveau heb je uiteraard atletische en topfitte paarden nodig. Sinds Inneke de belangrijkste 3 en 4-sterrenpaarden fysiotherapeutisch mee opvolgt en begeleidt, heeft ze mij doen inzien dat ik meer aandacht moet hebben voor fysieke zwakheden, rechtgerichtheid en balansmoeilijkheden bij de paarden met het oog op blessurepreventie.

  Haar massages, stretching- en balansoefeningen voor de paarden, samen met het grondwerk aan de hand, geven mijn paarden een correcter gebruik van het lichaam, meer ontspanning, souplesse, rust en daardoor ook focus tijdens het rijden.